Library Explorer plugin still work?

Discuss the Integrated Development Environment (IDE)

Moderators: David Barker, Jerry Messina

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Library Explorer plugin still work?

Post by Jerry Messina » Wed Jan 18, 2012 4:19 pm

Does anyone know if the IDE's Library Explorer plugin works with files in the UserLibrary folder?

It doesn't seem to work for me... the 'User' tab doesn't show anything. Is it just my setup?

bitfogav
Registered User
Registered User
Posts: 167
Joined: Sat Oct 09, 2010 1:39 pm
Location: United Kingdom

Post by bitfogav » Wed Jan 18, 2012 6:03 pm

Hi Jerry, Ive click on the User tab and it lists all the Folders in my User Library. doesn't list any .bas file though, just the Folders?.

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Post by Jerry Messina » Wed Jan 18, 2012 6:12 pm

Mine shows squat. zilch.

All I had was .bas files, but I put some folders in there and they don't show up either.

bitfogav
Registered User
Registered User
Posts: 167
Joined: Sat Oct 09, 2010 1:39 pm
Location: United Kingdom

Post by bitfogav » Wed Jan 18, 2012 6:23 pm

Very Strange ? :roll:

2brain
Posts: 18
Joined: Fri Jan 22, 2010 1:04 pm
Location: Hong Kong

Post by 2brain » Thu Jan 19, 2012 11:49 am

Under User I can see folders and their contents, bas file and then subs and functions. But I do get an error 'List Index out of bounds (2806).

I did notice that the 'All' filter only seems to apply the previously selected filter, so I can only get Subs and Functions or variables shown.

User avatar
David Barker
Swordfish Developer
Posts: 1194
Joined: Tue Oct 03, 2006 7:01 pm
Location: Saltburn by the Sea, UK
Contact:

Post by David Barker » Mon Jan 23, 2012 12:23 pm

The library explorer was a third party plugin - what is your setup?

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Post by Jerry Messina » Mon Jan 23, 2012 1:43 pm

XP SP3 with SF installed onto D:\Swordfish instead of the default directory.

Maybe the plugin doesn't like that. It's not that important... I'm not sure the Library Explorer will do what I want anyway. I was looking for a method of locating in which file something's declared/located.

I'll just keep using grep. Seems easier.

johngb
Registered User
Registered User
Posts: 139
Joined: Tue Oct 03, 2006 10:16 pm

Post by johngb » Mon Jan 23, 2012 2:17 pm

I produced Library Explorer quite a few years ago when Swordfish originally came out. Are there many users out there, if so I will refresh it and issue a new version? The current version was never updated to support the changes made to support Vista/Win7.
JohnB

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Post by Jerry Messina » Mon Jan 23, 2012 3:22 pm

Thanks, John. "Many" is probably a relative term, but if you get a chance to look it over that'd be appreciated.

Does/would it support subdirectories?

I can see files in the System Library folder (swordfish\Library), but nothing under it (swordfish\Library\Interrupt)

johngb
Registered User
Registered User
Posts: 139
Joined: Tue Oct 03, 2006 10:16 pm

Post by johngb » Mon Jan 23, 2012 3:32 pm

OK, I will see what I can do - as far as I recall it supported subdirectories but its a long time ago, I will have to take a look at the code.

I have changed computers since last I did anything with Swordfish, I will have to reinstall from my original disk and get Dave B to remind me what my update password.
JohnB

johngb
Registered User
Registered User
Posts: 139
Joined: Tue Oct 03, 2006 10:16 pm

Updated Library Explorer

Post by johngb » Wed Jan 25, 2012 4:19 pm

I have not been able to repeat the problem with User Libraries here. I have done a complete fresh install of Swordfish on a virgin machine. (Win7). I installed the Library Explorer, copied ADC.Bas from the Library Folder to the User Library Folder and renamed it to MyADC.bas. Opening Library Explorer MyADC.bas appeared in the User tab. Also tried adding a subdirectory to User Library and moving MyADC.bas to the subdirectory and again worked.

I have taken the opportunity to update the UI of the application to make it cleaner and appear more integrated with the IDE. It now can optionally be configured to appear in the Code Explorer pane of the IDE. It also now remembers any previous settings.

I will submit a new installation in to the Wiki shortly. This new install will now appear under JGB Tools not Library Tools as previously. I suggest users un-install their previous installations of Library Explorer.
JohnB

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Post by Jerry Messina » Wed Jan 25, 2012 6:26 pm

Thanks for looking into it, John.

Maybe I should try a fresh install. I've copied a lot of subdirectories around while beta testing, so maybe I've goofed something up.

johngb
Registered User
Registered User
Posts: 139
Joined: Tue Oct 03, 2006 10:16 pm

Post by johngb » Wed Jan 25, 2012 7:04 pm

I have updated the Wiki with the latest version - see how you get on with that.
JohnB

Jerry Messina
Swordfish Developer
Posts: 1246
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:27 pm
Location: US

Post by Jerry Messina » Wed Jan 25, 2012 7:32 pm

I found the issue.

I had a .bas file in UserLibrary that isn't a valid module that I just keep around for testing reasons.

all_devices.bas:

Code: Select all

'device = 18F4520

// devices as of mplab 8.80/mpasm 5.43

#if _device in ( _
18F1220, 18F1230, 18F1320, 18F1330, 18F13K22, 18F13K50, 18F14K22, 18F14K50, 18F2220, 18F2221, _
18F2320, 18F2321, 18F2331, 18F23K20, 18F23K22, 18F2410, 18F242, 18F2420, 18F2423, 18F2431, _
18F2439, 18F2450, 18F2455, 18F2458, 18F248, 18F2480, 18F24J10, 18F24J11, 18F24J50, 18F24K20, _ 
18F24K22, 18F2510, 18F2515, 18F252, 18F2520, 18F2523, 18F2525, 18F2539, 18F2550, 18F2553, _
18F258, 18F2580, 18F2585, 18F25J10, 18F25J11, 18F25J50, 18F25K20, 18F25K22, 18F25K80, 18F2610, _
18F2620, 18F2680, 18F2682, 18F2685, 18F26J11, 18F26J13, 18F26J50, 18F26J53,18F26K20,18F26K22, _
18F26K80, 18F27J13, 18F27J53, 18F4220, 18F4221, 18F4320, 18F4321, 18F4331, 18F43K20, 18F43K22, _
18F4410, 18F442, 18F4420, 18F4423, 18F4431, 18F4439, 18F4450, 18F4455, 18F4458, 18F448, _
18F4480, 18F44J10, 18F44J11, 18F44J50, 18F44K20, 18F44K22, 18F4510, 18F4515, 18F452, 18F4523, _
18F4525, 18F4539, 18F4550, 18F4553, 18F458, 18F4580, 18F4585, 18F45J10, 18F45J11, 18F45J50, _
18F45K20, 18F45K22, 18F45K80, 18F4610, 18F4620, 18F4680, 18F4682, 18F4685, 18F46J11, 18F46J13, _
18F46J50, 18F46J53, 18F46K20, 18F46K22, 18F46K80, 18F47J13, 18F47J53, 18F6310, 18F6390, 18F6393, _
18F63J11, 18F63J90, 18F6410, 18F6490, 18F6493, 18F64J11, 18F64J90, 18F6520, 18F6525, 18F6527, _
18F6585, 18F65J10, 18F65J11, 18F65J15, 18F65J50, 18F65J90, 18F65K22, 18F65K80, 18F65K90, 18F6620, _
18F6621, 18F6622, 18F6627, 18F6628, 18F6680, 18F66J10, 18F66J11, 18F66J15, 18F66J16, 18F66J50, _
18F66J55, 18F66J60, 18F66J65, 18F66J90, 18F66J93, 18F66K22, 18F66K80, 18F66K90, 18F6720, 18F6722, _
18F6723, 18F67J10, 18F67J11, 18F67J50, 18F67J60, 18F67J90, 18F67J93, 18F67K22, 18F67K90, 18F8310, _
18F8390, 18F8393, 18F83J11, 18F83J90, 18F8410, 18F8490, 18F8493, 18F84J11, 18F84J90, 18F8520, _
18F8525, 18F8527, 18F8585, 18F85J10, 18F85J11, 18F85J15, 18F85J50, 18F85J90, 18F85K22, 18F85K90, _
18F8620, 18F8621, 18F8622, 18F8627, 18F8628, 18F8680, 18F86J10, 18F86J11, 18F86J15, 18F86J16, _
18F86J50, 18F86J55, 18F86J60, 18F86J65, 18F86J72, 18F86J90, 18F86J93, 18F86K22, 18F86K90, 18F8720, _
18F8722, 18F8723, 18F87J10, 18F87J11, 18F87J50, 18F87J60, 18F87J72, 18F87J90, 18F87J93, 18F87K22, _
18F87K90, 18F96J60, 18F96J65, 18F97J60, _
18F4520 _
)
     #warning "found"
#endif

dim i as integer
i = 1
With that file there, nothing shows in the User pane. As soon as I removed it (or changed it into a valid SF module) LibraryExplorer was happy.

johngb
Registered User
Registered User
Posts: 139
Joined: Tue Oct 03, 2006 10:16 pm

Post by johngb » Wed Jan 25, 2012 9:08 pm

Is this the whole file? If so I will try and see if I can see why it was getting confused and offer a fix.
Have you downloaded the new version yet, if so I would welcome your views in particular the show in explorer mode.
JohnB

Post Reply